miercuri, 22 mai 2013

Clipa cea vesnica



Am scos, din rafturi o carte de povestiri citita in ultima mea vacanta mare din viata de licean, este un volum de Edward Morgan Forster, intitulat "Clipa cea vesnica", din care recomand anume povestirea "OMNIBUZ CELEST", cine o va citi, imi va multumi pentru recomandare, acum o citesc a treia oara, dupa lectura din 1972, si lectura binecuvantata din 2010 .

4 comentarii:

  1. "Omnibuzul celest" m-a fascinat cand am citit-o prima oara, iar cand am citit-o impreuna am stiut ca am gasit pe cineva care va patrunde in adancurile tainice ale sensurilor povestirii si va fi fascinat ca si mine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am citit-o aseara pentru a treia oara in viata. Lectura de 1972 , peste care s-au adaugat, in timp, mii, poate zeci de mii de povestiri citite, se estompase, incat in 2010, am "descoperit" povestirea impreuna cu tine, iar noua lectura, tot de la tine porneste, de la "Camera cu vedere" de Foerster ... Acum imi doresc sa recitesti si tu "Omnibuzul ceresc" Diana, ai povestirea in almanahul acele ...

    RăspundețiȘtergere
  3. O recitesc chiar azi, Sandu, iar apoi vom reciti impreuna o alta povestire, poate am mai vorbit de ea, este despre un fel de capsula a timpului, despre "persistenta memoriei". Urmeaza sa-ti spun titlul.

    RăspundețiȘtergere
  4. Poate este chiar "Pe scoarta solidificata" de Juan Jose Saer, tocmai incep sa o citesc din "Aventura cunoasterii" ... Acum citesti "OMNIBUZUL CELEST" ... eu mi-as lua bilet dus, foarte interesat de vizitiul care mi-ar fi sortit ... tu ?

    RăspundețiȘtergere