miercuri, 6 februarie 2013

Carti de Boris Vian in Babel, iesite la intaia strigare

Produc aici unul dintre deja cunoscutele ecouri la postarile de pe blogul nostru comun,   in spiritul unei logici dinamice a contradictoriului, caci desi sunetul a fost emis deja pe blogul  personal al Dianei, ecoul rasuna intai in Babel, ca efect al unei cauze inca nerostite pe blogul cartilor dragi, altfel decat imagistic . Este un ecou la postarea despre "Smulgaturul de inimi". Adica o postarea despre cartile lui Boris Vian din biblioteca mea.
 Iata dar, cartile de Boris Vian iesite de la prima strigare, din rafturile Bibliotecii Babel  :
1) "Toamna la Pekin", Ed. Univers -2004, Colectia RS 20, editia franceza in 1956;
2) "Smulgatorul de inimi", Ed. Univers - 2003, Colectia RS 20, editia franceza in 1962;
3) "Spuma zilelor", Editura Pentru Literatura Universala- 1969, Colectia MERIDIANE, editia franceza in 1963, cumparata de mine la anticariat in Cluj in iulie 2011;
4) "Blues pentru o pisica neagra", Ed.Univers, Colectia COTIDIANUL- 2007, contine 11 nuvele.
*
Boris Vian a trait 39 de ani, intre 1920 si 1959, si a fost adorat de cititori, in timpul vietii, si intotdeauna. Eu nu ma numar insa printre fanii sai de neclintit, asteptam mult mai mult, din cauza legendei vietii sale, decat imi spun cele patru carti citite, incat nici nu am mai cumparat "Iarba rosie" si "Femeile nu-si dau seama", aparute la Ed.Univers.  Il reevaluez insa, la sugestia Dianei. 
*
Mai multe : link AICI, AICI si AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu